Shilpa Shetty

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Shilpa Shetty
Shilpa Shetty 2007.jpg
Shilpa Shetty at the 2007 IIFA Awards in Sheffield.
Lair Shilpa Shetty
(1975-06-08) 8 Juni 1975 (umur 43)
Mangalore, Karnataka, India
Pakaryan Actress, model
Taun aktif 1993–present
Bojo Raj Kundra (2009–present)
Sana jaringan www.shilpashettylive.com

Shilpa Shetty (Tulu: ಶಿಲ್ಪಾ ಶೆಟ್ಟಿ (1975-06-08) 8 Juni 1975 (umur 43)) dhèwèké iku aktris lan model India.[1] Ya iku aktris filem Bollywood kang kariré diwiwiti dadi bintang model ning taun 1991, nalika dhèwèké esih ning umur 15 taun.[1] Wanita kang uga kondhang dadi aktivis anti-HIV AIDS lan pecinta kéwan (PETA) iki, sadhueungé duwé gayutan karo Akshay Kumar, kang temon nalika mbintangi filem MAIN KHILADI TU ANARI (1994).[2] Nanging gayutan iku mandhek lan dhèwèké diisukaké duwé gayutan karo sutradara filem Anubhav Sinha.[1] Sawisé pedhot karo Akshay Kumar, dhèwèké njalin gayutan karo Raj Kundra.[1] Sakloron nikah ning taun 2010.[1] Dhèwèké iku esih sadhuluran karo Shanita Shetty.[1]

Karir[besut | besut sumber]

Debut filemé kang kaping pisanan dimainaké bebarengan karo Shahrukh Khan, filem mau judhulé BAAZIGAR (1993).[1] Nanging pisanan dadi bintang mligi ning taun 1994 liwat filem, AAG bebarengan karo Govinda.[1] Nyusul sawisé iku dhéwé meranaké tokoh dadi Anjali ning filem kang judhulé DHADKAN (2000) lan peranné dadi Tamanna Sahani ning filem kang judhulé PHIR MILENGE (2004).[1]

Nganti saiki Shilpa wis mbintangi filem nganti 50 akehé.[1] Dhèwèké olih bebungah ning acara reality show the British Celebrity Big Brother ning tanggal 28 Januari 2007 amarga dhèwèké olih 63% suwara.[1] Ora namung olih bebungah iku, dhèwèké uga olih bebungah ning ajang Bollywood Movie Award 1998 ning kategori pemeran pandukung paling apik, Giant International Award liwat PHIR MILENGE (2004), Indo-Pak's Young Achiever Award lan AAHOA Award amarga filem PHIR MILENGE (2004).[1]

Filmografi[besut | besut sumber]

Film-filem kang tau dibintangi Shilpa Shety[1]:

  • 1993 BAAZIGAR
  • 1994 AAO PYAAR KAREN
  • 1994 MAIN KHILADI TU ANARI
  • 1994 AAG
  • 1995 GAMBLER
  • 1995 HATHKADI
  • 1996 MR. ROMEO
  • 1996 CHHOTE SARKAR
  • 1996 HIMMAT
  • 1996 SAHASA VEERUDU SAGARA KANYA
  • 1997 DUS
  • 1997 PRITHVI
  • 1997 INSAAF
  • 1997 ZAMEER: THE AWAKENING OF A SOUL
  • 1997 AUZAAR
  • 1997 VEEDEVA DANDI BABU
  • 1998 PARDESI BABU
  • 1998 AAKROSH
  • 1999 JAANWAR
  • 1999 SHOOL
  • 1999 LAL BAADSHAH
  • 2000 AZAD
  • 2000 DHADKAN
  • 2000 TARKIEB
  • 2000 KUSHI
  • 2000 JUNG
  • 2001 INDIAN
  • 2001 BHALEVADIVI BASU
  • 2001 MADUVE AGONA BAA
  • 2001 PREETHSOD THAPPA
  • 2002 KARZ
  • 2002 RISHTEY
  • 2002 HATHYAR
  • 2002 CHOR MACHAAYE SHOR
  • 2002 BADHAAI HO BADHAAI
  • 2002 JUNOON
  • 2003 ONDAGONA BAA
  • 2003 DARNA MANA HAI
  • 2004 PHIR MILENGE
  • 2004 GARV: PRIDE AND HONOUR
  • 2005 DUS
  • 2005 FAREB
  • 2005 KHAMOSH: KHAUFF KI RAAT
  • 2005 AUTO SHANKAR
  • 2006 SHAADI KARKE PHAS GAYA YAAR
  • 2007 LIFE IN A... METRO
  • 2007 APNE
  • 2007 OM SHANTI OM
  • 2008 DOSTANA
  • 2010 THE DESIRE[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m biografi Shilpa Shetty dipununduh tanggal 22 Agustus 2011
  2. ^ a b berita Shilpa Shetty dipununduh tanggal 22 Agustus 2011