Menyang kontèn

Sesuguh alus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Sajian alus ing kerucut es krim

Soft serv, uga dikenal minangka es empuk, minangka panganan cuci mulut susu sing beku, padha karo es krim nanging luwih alus lan ora kandhel amarga hawa diwiwiti nalika beku. Soft service wis didol kanthi komersial wiwit pungkasan taun 1930 ing AS. [1]

Ing AS, layanan alus ora didol kanthi kemasan ing supermarket, nanging umume di pameran, karnaval, taman hiburan, restoran (utamane panganan cepat saji lan prasmanan), lan toko khusus. Kabeh es krim kudu dibekukan kanthi cepet supaya ora tuwuh saka kristal. Kanthi servis lembut, iki bisa ditindakake kanthi mesin khusus sing nyekel produk pra-campuran ing suhu sithik, nanging durung beku nalika didol .

Hidangan empuk paling apik karo dumatha Thailand (kecap manis ireng) sing disajikake ing Yaowarat, Bangkok, Thailand
Campuran coklat lan vanili empuk kanggo disebarke, roso anyar sing diarani colokan utawa corak

Referensi[besut | besut sumber]

  1. The term soft serve dates from before 1959 (New York Times, June 22, 1958, page F11)