Serbèt

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Serbet sing digulung ing cincin serbet

Lap, serviette utawa pasuryan towelette punika persegi dowo saka kain digunakake ing meja kanggo wiping tutuk lan driji nalika mangan. Biasane cilik lan lempitan, kadang nganggo desain lan bentuk sing rumit. Tembung kasebut asale saka Inggris Tengah, nyilih nappe Prancis — kain sing ditutupi meja — lan nambah -kin, akhiran sing nyuda . "Serviette" bisa dirungokake ing Inggris, Irlandia, sawetara wilayah Kanada, Australia, Selandia Baru, Kenya lan Afrika Selatan . Ing Australia lan Selandia Baru, "serviette" umume nuduhake macem-macem kertas lan "serbet" nuduhake macem-macem kain. Bedane padha karo Kanada, sanajan "serbet kertas" bisa digunakake kanthi ganti karo "serviette".

Serbet lempitan