Sepi ing Pamrih Ramé ing Gawé

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Sepi ing pamrih ramé ing gawé iku paribasan lan Saloka sajeroning Basa Jawa sing tegesé seneng tumindak becik marang wong liya tanpa ngarep-arep piwales. Paribasan iki kerep dianggo motivasi marang para warga masarakat supaya nyambut gawé kanthi sukalila tanpa ngarep-arep piwales utawa pangalembana saka manungsa lan mung ngarep-arep piwales utawa ridha saka Gusti kang murbèng dumadi. Sajeroning basa Inggris uga ana unèn-unèn sing mèmper tegesé karo paribasan iki, yaiku : Ask what you can do for your country, don't ask what your country can do for you.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]