Sentrosom

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Sentorom iku organel sèl sing fungsi aktif-é jroning pambelahan sèl lan mung ana ing sèl kéwan. Sentorom minangka wilayah sing dumadi saka rong sentriol (sepasang sentriol) sing dadi nalika pambelahan sèl, sabanjuré saben sentriol bakal obah menyang bagéan kutub-kutub sèl sing pinuju mbelah. Jroning siklus sèl ing tahapan interfase, ana fase S sing awujud tahap duplikasi kromoseom, kondensasi kromoson, lan duplikasi sentrosom.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sentrosom&oldid=825380"