Semi nggodhog

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Parboiling nectarines kanggo mbusak kulit

Parboiling (utawa leaching) punika sebagean utawa semi nggodhok saka pangan minangka langkah pisanan ing masak. Tembung kasebut saka basa Prancis Kuno 'parboillir' (kanggo nggodhok sak tenane) nanging kanthi keliru digandhengake karo 'bagean', dheweke wis entuk arti saiki. [1] [2] Tembung kasebut asring digunakake nalika ngrujuk sega rebus . Parboiling uga bisa digunakake kanggo ngilangi bahan-bahan beracun [3] utawa ngicipi gawe salah saka panganan, lan kanggo lembutake sayuran sadurunge dipanggang.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "parboil – Origin and meaning of parboil by Online Etymology Dictionary". www.etymonline.com. Dibukak ing 10 April 2018.
  2. "parboil – Wiktionary". en.wiktionary.org. Dibukak ing 10 April 2018.
  3. AA.VV. (2012). "Informazioni utili". In Francesca Assisi (ed.). I funghi: guida alla prevenzione delle intossicazioni (PDF) (ing basa Italia). Ministero della Salute and Regione Lombardia. p. 21. Dibukak ing 13 November 2018.