Sekretariat Jenderal Kamentrian Pertahanan Indonesia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Logo Kemhan

Sekretariat Jenderal Kamentrian Pertahanan Republik Indonesia utawi ingkang asring dipuncekak Setjen Kemhan inggih punika salah satunggaling unsur pambiyantu pimpinan ing lingkungan Kamentrian Pertahanan Indonésia ingkang dipunpandhegani déning Sekretaris Jenderal utawi ingkang asring dipuncekak Sekjen lan gadhah tanggel jawab dhateng Mantri Pertahanan. Setjen gadhah tugas kanggé nindakaken koordinasi lampahing tugas saha paring wewarah lan paring panyengkuyung administrasi kamentrian. Setjen Kemhan gadhah fungsi kados makaten:[1]

  • koordinasi kegiyatan kamentrian pertahanan
  • koordinasi lan nyusun rencana lan program kamentrian pertahanan
  • Paring wewarah lan paring panyengkuyung administrasi ingkang nyakup ketatausahaan, kepegawaian, keuangan, kerumahtanggaan, arsip, lan dokumentasi kamentrian pertahanan
  • Paring wewarah lan nindakaken organisasi lan tata laksana, kerja sama lan gayutan masarakat
  • koordinasi lan nyusun peraturan perundang-undangan lan bantuan hukum
  • Nindakaken pengelolaan baran kagunganipun nagara, lan
  • Nindakaken tugas sanèsipun ingkang dipunparingaken dhateng Mantri Pertahanan.

Struktur Organisasi[besut | besut sumber]

Struktur Organisasi Sekretariat Jenderal Kementrian Pertahanan Republik Indonésia kapérang dados:[2]

  1. Biro Perencanaan

Biro Perencanaan utawi ingkang asring dipunsebat Biro Ren inggih punika unsur pelaksana sapérangan tugas lan fungsi Setjen ingkang dipunpandhegani déning Kepala Biro Perencanaan ingkang asring dipunsebat Karoren ingkang gadhah tugas kanggé nindakaken pengelolaan program lan anggaran, nata lembaga lan ketataleksanan kamentrian. Kangge nindakaken tugas ingkang dipunmaksud kala wau, Biro Ren gadhah fungsi kados makaten:[3]

  • Ngrumusaken lan nindakaken kabijakan teknis ing babagan perencanaan program lan anggaran, kelembagaan lan ketataleksanan kamentrian.
  • Nyamektakaken bahan renana program lan anggaran kamentrian
  • Nindakaken, ngendhalikaken saha evaluasi lan laporan program lan anggaran kamentrian
  • Ngrumusaken penataan kelembagaan saha analisis kalungguhan kamentrian
  • Nyamektakaken penataan ketatalaksanaan, kompetansi kalungguhan lan laporan akuntabilitas kinerja kamentrian
  • Ngrencanakaken program lan anggaran, evaluasi lan laporan, kapegawaian, ketatausahaan, saha rumah tangga Biro, lan
  • Nyamktakaken bahan kanggé nata organisasi lan ketataleksanan Biro

Dén Struktur Organisasi ingkang wonten ing biro perencanaan inggih punika kados makaten:

  • Pérangan Perencanaan Anggaran
    • Sub pérangan sistem dan metode
    • Sub pérangan Perencanaan Kerja
    • Sub pérangan Program dan Anggaran
  • Pérangan Pelaksanaan Anggaran'** Sub pérangan administrasi penganggaran
    • Sub pérangan pengendalian program dan anggaran
    • Sub pérangan evaluasi Program dan anggaran
  • Pérangan Kelembagaan
    • Sub pérangan penataan kelembagaan
    • Sub pérangan analisa kalungguhan
    • Sub pérangan standarisasi kompetensi kalungguhan
  • Pérangan Ketatalaksanaan
    • Sub pérangan sistem ketatalaksanaan
    • Sub pérangan evaluasi dan laporan kinerja
    • Sub pérangan tata usaha biro
  • Kelompok Jabatan Fungsional[4]
  1. Biro Kepegawaian

Struktur Organisasi ingkang wonten ing biro kepegawaian inggih punika kados makaten:

  • Pérangan Induk PNS
    • Sub pérangan administrasi dan penegakan disiplin PNS
    • Sub pérangan Mutasi dan kalungguhan fungsional
    • Sub pérangan pengolahan data dan formasi
  • Pérangan Pengadaan dan Pengembangan Pegawai
    • Sub pérangan pengadaan PNS
    • Sub pérangan pengembangan
    • Sub pérangan tata usaha biro
  • Pérangan Karier Pegawai
    • Sub pérangan kalungguhan A
    • Sub pérangan kalungguhan B
    • Sub pérangan kepangkatan
  • Pérangan perawatan punggawa
    • Sub pérangan pemisahan dan penyaluran kerja
    • Sub pérangan mental dan kesejahteraan
    • Sub pérangan jasmani
  • Kelompok kalungguhan fungsional
  1. Biro Hukum

Struktur Organisasi ingkang wonten ing biro hukum inggih punika kados makaten:

  • Pérangan Bantuan Hukum
    • Sub pérangan pengadilan tingkat I
    • Sub pérangan pengadilan tingkat II dan III
  • Pérangan Nasihat Hukum
    • Sub pérangan konsultasi
    • Sub pérangan mediasi
    • Sub pérangan tata usaha biro
  • Pérangan Pelayanan Hukum
    • Sub pérangan perjanjian
    • Sub pérangan badan hukum
  • Pérangan penyuluhan hukum
    • Sub pérangan penyuluhan hukum publik
    • Sub pérangan penyuluhan hukum privat
  • Kelompok kalungguhan fungsional
  1. Biro Tata Usaha

Struktur Organisasi ingkang wonten ing biro tata usaha inggih punika kados makaten:

  • Pérangan Tata naskah dinas dan kearsipan
    • Sub pérangan tata naskah dinas
    • Sub pérangan produksi dan penggandaan
    • Sub pérangan arsip
  • Pérangan Tata Usaha dan Panjurung Mantri
    • Sub pérangan tata usaha mantri
    • Sub pérangan tata usaha staf ahli
    • Sub pérangan panjurung mantri
  • Pérangan Tata Usaha dan Panjurung Wakil mantri
    • Sub pérangan tata usaha wakil mantri
    • Sub pérangan panjurung wakil mantri
    • Sub pérangan kepangkatan
  • Pérangan tata usaha dan panjurung sekretaris jenderal
    • Sub pérangan tata usaha sekjen
    • Sub pérangan panjurung sekjen
    • Sub pérangan tata usaha biro
  • Kelompok kalungguhan fungsional
  1. Biro Umum

Struktur Organisasi ingkang wonten ing biro umum inggih punika kados makaten:

  • Pérangan pengamanan
    • Sub pérangan pengamanan VIP dan protokoler
    • Sub pérangan pengamanan personel dan materil
    • Sub pérangan tata usaha biro
  • Pérangan Pembekalan dan Pemeliharaan
    • Sub pérangan pengadaan dan Inventarisasi
    • Sub pérangan penyimpanan dan pendistribusian
    • Sub pérangan pemeliharaan
  • Pérangan Rumah Tangga
    • Sub pérangan pelayanan keséhatan
    • Sub pérangan pelayanan urusan dalam
    • Sub pérangan pelayanan komunikasi dan elektronika
  • Pérangan fasilitas yasan
    • Sub pérangan perencanaan
    • Sub pérangan administrasi pengadaan
    • Sub pérangan pengendalian dan pengawasan
  • Kelompok kalungguhan fungsional

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Setjen Kemhan (dipunundhuh tanggal 30 Januari 2013)
  2. Permenhan Nomor 16 Tahun 2010 tentang Organisasi dan Tata Kerja Kementerian Pertahanan
  3. [1] Situs Resmin Setjen Kemhan (dipunundhuh tanggal 30 Januari 2013)
  4. Permenhan Nomor 01 Tahun 2011 tentang Susunan dan Tata Kerja Jabatan Fungsional Tertentu dan Fungsional Umum Kementerian Pertahanan

Cithakan:Kamentrian Pertahanan