Sega jagung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sega jagung

Sega Jagung ya iku panganan saka jagung sing diseléb utawa didheplok. Sega jagung iki bisa gantiné sega beras. Jaman dhisik yèn tuwuhan pari ora kasil, para tani ngganti tuwuhan jagung sing dadi panganan pokok. Sega jagung racaké dipangan karo kluban lan sambel.

Carané nggawé sega jagung[besut | besut sumber]

  1. Jagung dimasak(didhang) nganti pulen
  2. Supaya luwih énak nalika mateng ditambahi parutan klapa