Sastra Jawa-Tionghoa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Serat Sam Kok utawi Kisah Telu Nagara sajeroning basa Jawa.
Sastra Jawa
Sastra Jawa Kuna
Sastra Jawa Tengahan
Sastra Jawa Anyar
Sastra Jawa Modern
Sastra kagandhèng
Sastra Jawa-Bali
Sastra Jawa-Lombok
Sastra Jawa-Madura
Sastra Jawa-Palembang
Sastra Jawa-Sunda
Sastra Jawa-Tionghoa

Sastra Jawa-Tionghoa ya iku karya sastra sajeroning basa jawa sing ditulis déning wong Tionghoa kang ana ing laladan Jawa. Karya-karya sastra iku kang utama nyritakaké carita-carita kang ana ing Tiongkok banjur diartekake utawa digubah sajeroning basa jawa. Uga karya-karya asli sajeroning basa Jawa kang utawa bahas komunitas Tionghoa ing Jawa.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]