Menyang kontèn

Saos koktail

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Cocktail sauce
Two servings of shrimp cocktail with cocktail sauce
JinisSauce
Panggonan asalUnited Kingdom
DigawéFanny Cradock
Hawa ajanganCold
Woworan pokokKetchup or chili sauce mixed with prepared horseradish
Woworan kang lumrah kaanggoLemon juice, Worcestershire sauce and Tabasco sauce
Buku masakan: Cocktail sauce  Médhia: Cocktail sauce

Sauce Cocktail kuwi salah siji jinis utawa kadhemen suhu kamar sauces asring dadi bagéan saka sajian diarani minangka cocktail laut utawa minangka bumbu karo liyane Seafoods .[1] Saus, lan sajian sing diarani, asring dikreditake kanggo koki selebriti Inggris Fanny Cradock, nanging koktail panganan laut sadurunge resep taun 1967 nganti pirang-pirang taun (kayata, Constance Spry nerbitake koktail panganan laut nggunakake Dublin Bay Prawns ing taun 1956).[2]

Koktail panganan sagara diwiwiti ing abad kaping 19 ing Amerika Serikat, biasane digawe karo kerang utawa urang. Seafood kanthi saus adhem, bumbu kadhemen minangka bagean saka repertoar kuliner abad kaping-20. Nalika saus koktail paling digandhengake karo koktail udang, bisa uga disedhiyakake karo kerang.

Koktail udang disajeni karo saus koktail

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Professional Cooking, College Version - Wayne Gisslen - Google Books
  2. Spry, Constance; Hume, Rosemary (2014-01-19). Constance Spry Cookery Book (ing basa Inggris). Grub Street. ISBN 9781909166103.