Sangemarmar Sar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Sangemarmar utawi Sange Mar, Sang-e-marmar, sangemarmur inggih punika pucuk ingkang wujduipun piramida ingkang wonten ing samadyaning Muztagh Batura. Gunung punika manggèn wonten ing antawisipun Glacier Muchuar kaliyan Shispare Glacier ingkang sisih wétan.

Teges Gunung[besut | besut sumber]

gunung punika saged dipunwastani Sangemarmur ingkang tegesipun "marmer" nalika wonten band ingkang liwat wonten ing pucukipun gunung nalika taun 1964 déning èkspèdhisi saking Himalaya, Kanada. Anggota saking èkspèdhisi kasebat inggih punika Donald Lyon, John Ricker, Lisle Irwin, Donald Poole, Hermann Jamek, Momin Khalifa kaliyan Karl Tomm, ingkang dipunpandhegani déning Fred Root.

paminggahan[besut | besut sumber]

Nalika tanggal 11 Juli taun 1984, tim saking Universitas Osaka mainggah gunung ingkang kaping satunggal liwat sisih kilèn gunung. Anggota saking èkspèdhisi punika Takashi Matsuo (pemimpin), Hiromi Okuyama, Takehiro Hirota, Tokio Kozuki, Masaya Oishi, Toru Sakakibara, Kenya Sato, Shinichi Miyata, Tomoyoshi Mizukawa, Hiroyuki Onishi, kaliyan Akira Noguchi. Sedaya anggota èkspèdhisi punika saged tumuju inggil.