Sang Hyang Kamahayanikan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Sang Hyang Kamahayanikan iku karya sastra Jawa Kuna. Kitab sastra iki awujud prosa. Ing sisih buri ana tulisan jenenge salah sijiné raja Jawa, Pu Sindok. Isiné ajaran-ajaran Buda Mahayana. Kitab iki asring dienggo déning para arkeolog maknani apa kang katon ing Candhi Borobudur.