Saluran banyu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Saluran banyu cedhak Halsham, Inggris

Tujuane pembuangan yaiku supaya banyu ing lemah sing rawa utawa rawa bakal cepet metu utawa kanggo ngatasi tekanan hidrostatik . Iki minangka struktur linier lemah sing dipasang nganti tiba sing kudu landhep kaya sing bisa ditindakake. Iki digunakake ing pertanian lan ing bangunan konstruksi. Selokan tanah modern awujud pipa berlubang utawa ora mandheg (yaiku gabungan). Biasane, saluran pembuangan nggawe banyu luwih akeh menyang selokan sing mbukak utawa sumber banyu alami.

Biasane, saluran pembuangan dibentuk ing lemah lempung lan gambut kanthi nggali trench lan mbentuk "trowongan" kanthi nggunakake watu rata. Iki pancen intensif banget, nanging asring bisa digunakake kanthi nggunakake bahan gratis. Biasane ukurane loro nganti telung kaki (600mm-900mm) ing ngisor permukaan. Saluran lahan pertanian kudu dipasang cukup jero supaya ora ana kerusakan bajak . Ing taun 1843 ing Inggris, pipa lempung cendhak pisanan digunakake kanthi canggih. Jinis paling awal kalebu palung wujude "u" sing dipasang tutup rata. Mengko pipo lempung sing diekstrusi dikembangake. Iki isih digunakake. Iki bisa dilebokake ing parit sing digali, utawa bolongan horisontal dibentuk ing lemah kanthi nggunakake bajak mol lan pipa dipeksa nganggo tangan utawa mesin press. Kanthi cara iki, lemah udan deres, rawa lan rawa bisa diowahi kanggo tetanen. Sejatine kabeh palawija butuh lemah sing lemes supaya bisa tuwuh kanthi apik.