Salam Nazi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pemuda Hitler ing Berlin ngelakoni salam Nazi ing 1933

Salam Nazi utawa salam Hitler (Jerman: Hitlergruß – tegese "Sambut Hitler") yaiku isyarat sing dikanggo minangka panyambutan ing Jerman Nazi. Salam kasebut dilakoni karo ngangkat tangan tengen saka gulu ingkang udhara nganggo njuluri tangan. Biasane, wong sing menehi salam kasebut badhe ngandika "Heil Hitler!" (Salam Hitler!), "Heil, mein Führer!" (Salam, pimpinanku!), utawa "Sieg Heil!" (Salam kamenangan!). Salam kasebut diadopsi ing 1930an karo Partai Nazi kanggo tanda pangurmatan karo pimpinan partaine, Adolf Hitler, lan kanggo ngaglorifikasi negara Jerman (lan banjur kuwi gaweyan perang Jerman). Salam kesebut diwajibke kanggo wong sipil,[1] nanging mung paling akeh dilakoni minangka alternatif karo personil militer sing isih nganggo salam militer tradhisional kanthi ora suwe sawise gaweyan pambunuhan gagal marang Hitler ing Juli 1944.[2]

Panganggoan salam kasebut saiki dianggep angkara ing Jerman,[3] Slowakia,[3] lan Austria.[3] Ing Kanada, Republik Ceko,[4] Prancis, Walanda, Swèdhen,[3] Switserlan lan Rusia, salam kesebut dianggep tumindak sengit ilegal nek dikanggo majukake ideologi Nazi.[3][5][6]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. Kershaw, Ian (2001). The "Hitler Myth": Image and Reality in the Third Reich. Oxford University Press. p. 60. ISBN 978-0192802064.
  2. Büchner, Alex (1991). German Infantry Handbook, 1939–1945: Organization, Uniforms, Weapons, Equipment, Operations. Schipper Publishing. ISBN 978-0-88740-284-5.
  3. a b c d e http://timesofindia.indiatimes.com/world/europe/Countries-where-Nazi-salute-is-illegal/articleshow/48147552.cms
  4. "Hajloval. Hrozí mu tři roky vězení". Deník (ing basa Czech). Dibukak ing 2016-10-19.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  5. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng swiss
  6. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng guardian

Referensi[besut | besut sumber]