Salad mimosa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Mimosa salad
Mimoza salat e-citizen.jpg
JinisSalad
AjanganZakuski
Tlatah utawa prajaSoviet Union
Olah-olahan nasional gegayutanRussia
Woworan pokokCanned fish, boiled eggs, grated cheese, onion, mayonnaise
Buku masakan: Mimosa salad  Médhia: Mimosa salad

Salad mimosa (basa Rusia: сала́т мимо́за ) minangka salah sawijining jinis olahan arupa salad perayaan, sing bahan utamane yaiku keju, endhog, iwak kaleng, bawang, lan mayones. Salad Mimosa misuwur amarga mirip "mimosa", kembang musim semi, kasebar ing salju. Kamiripan saka ngremuk lan nyebarake koneng endhog sing digodhog ing lumahing. Popularitas salad ing USSR (lan saiki ing negara -negara pasca Soviet ) nyebabake munculé macem-macem resep.[1][2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Marina Zdobnova (2013). My Olympic Sochi: Travel Guide. p. 150.
  2. "Classic Mimosa - Ukraine National Cuisine". Discover Ukraine. 2015.