Sadhel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Wangun sadhel kang ana ing sepedah onthel

Sadhel utawa sèdhel bisa uga diarani jok ya iku piranti kang biyasa dianggo lungguh ana ing sepédah motor utawa pit. Saka wanguné ana wwerna-warna gumantung panganggoné. Yèn modhèl pit onthèl iku sadhelé cendhèk lan lancip bentuké, yèn motor dawa lan njebèr. Ing jaman saiki modhèl sadhel bisa diganti-ganti gumantung seléra.