Sadhel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Wangun sadhel kang ana ing sepedah onthel

Sadhel utawa sèdhel bisa uga diarani jok ya iku piranti kang biyasa dianggo lungguh ana ing sepédah motor utawa pit. Saka wanguné ana wwerna-warna gumantung panganggoné. Yèn modhèl pit onthèl iku sadhelé cendhèk lan lancip dhapuré, yèn motor dawa lan njebèr. Ing jaman saiki modhèl sadhel bisa diganti-ganti gumantung seléra.