Ruth Benedict

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ruth Fulton Benedict
Ruth Benedict.jpg
Benedict nalika taun 1937
Lair Ruth Fulton
(1887-06-05)Juni 5, 1887
New York City, New York, Amérikah Sarékat
Pati Sèptèmber 17, 1948(1948-09-17) (umur 61)
New York City, New York, Amérikah Sarékat.
Wiyata Ph.D. in antropologi, Columbia University (1923)
Pakaryan Antropologis
Bojo Stanley Benedict
Wong tuwa Frederick Fulton and Beatrice Fulton

Ruth Fulton Benedict (1887-1948) iya ku sarjana antropologi wanita saka Amérikah Sarékat kang kawentar.[1][2] Benedict miwiti sinau antropolgi ing Universitas Columbia, dadi muridé F. Boas, lan éntuk gelar Ph. D. ing taun 1923[1]. Disertasiné ya iku The Concept of the Guardian Spirit in North America. Daérah kerja lapangané iku ing suku Indian ing Amérika kaya déné ing suku Indian Pueblo Zuni taun 1925 lan suku bangsa Indian Pima taun 1927 ing Arizona. Kasil pengolahan panelitiané sing kerja lapangan iku digawé buku rong jilid, judulé Zuni Mythology. Ing antara karyané kang akéh, ana karya tulisané kang kawentar ngambra-ambra ya iku Patterns of Culture taun 1934. Benedict nganjurké cara anyar kanggo ndeleng kabudayan-kabudayan manungsa ya iku dudu minangka sawiji kumpulan sing unsur-unsuré kang kapisah siji lan liyané, nanging minangka sawjining kumpulan kompléks sing duwé sambung raketé, dhuwé arti, watak, lan jiwa. Ahli antropologi duwé kuwajiban kanggo nyelami jiwa ing sawijining kabudayan.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c Koentjaraningrat (1964). Tokoh-tokoh Antropologi. Jakarta: Penerbitan Universitas. kk. 71–73. 
  2. Gaillard, Gérald (2004). The Routledge Dictionary of Anthropologists. London: Routledge. k. 104. ISBN 0-203-49900-X.