Rukun tani

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gambar:Rukun tani.jpg
Kunjungan Mantri ing Désa seng wonten organisasi Rukun Tani

Rukun Tani iku organisasi seng gerak ingkang babagan pertanian lan difokusake dateng Petani.[1] Organisasi Rukun Tani punika pertamane didirikne dateng Pulau Jawa[2] Rukun Tani ing Indonesia punika ndwe kurang luweh 20.000 anggota ing 125 cabang di surve taun 1993.[2] Tata Cara gawé Organisasi Rukun Tani punika menak soale Organisasi punika organisasi désa seng gedhé lan wonten gayutan kaleh obahan warga nagara.

Chatetan Sikil[besut | besut sumber]

  1. Benedict R. O'g Anderson (1990). Language and Power: Exploring Political Cultures in Indonesia. Equinox Publishing. k. 270. ISBN 9789793780405. 
  2. a b Benedict Richard O'Gorman Anderson (1998). The Spectre of Comparisons: Nationalism, Southeast Asia, and the World. Verso. k. 104. ISBN 9781859841846.