Roti gedhang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Banana bread
Banana bread 078.jpg
Pale banana bread cake made with unripe bananas and molasses
JinisSweet bread
Panggonan asalUnited States
Woworan pokokBananas, Wheat, Water, Sugar.
VariasiBanana raisin bread, banana nut bread, chocolate chip banana bread
Buku masakan: Banana bread  Médhia: Banana bread

Roti gedhang minangka jinis roti sing digawe saka gedhang sing wis ditumbuk . [1] Biasane roti cepet sing lembab, manis, kaya kue ; nanging ana sawetara resep roti pisang sing roti ukuran tradisional. Roti pisang pisanan dadi fitur standar buku masak Amerika kanthi popularitas baking soda lan baking powder ing taun 1930-an. Katon ing buku masak Resep Seimbang Pillsbury ing taun 1933, [2] lan banjur luwih ditampa nalika dirilis saka Resep Pisang Chiquita Pisang asli ing taun 1950. [3]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Barrowman, John. "Food Recipes-Banana Bread". BBC. Dibukak ing 14 May 2012.
  2. Ames, Mary Ellis (1933). "1 - Breads". Balanced Recipes. Minneapolis, Minnesota: Pillsbury Flour Mills Company. p. 3.
  3. "Original Chiquita Banana Bread". Diarsip saka sing asli ing 2011-06-22. Dibukak ing 2011-06-05.