Rok lan ginjel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Skirts and Kidneys
Skirts and Kidneys.jpg
A typical dish of Skirts and Kidneys from Cork
JinisStew
Panggonan asalIreland
Woworan pokokPork, pork Kidneys
Buku masakan: Skirts and Kidneys  Médhia: Skirts and Kidneys

Rok lan Ginjel [1] [2] (Basa Basa Irlandia: íochtar an chliatháin agus duáin ) [1][2] (Basa Irlandia: íochtar an chliatháin agus duáin)[3][4] minangka godhogan Irlandia sing digawe saka ginjel daging babi lan daging babi.

Panganan kasebut minangka godhogan putih dhasar digawe kanthi bahan-bahan sederhana: rok, ginjel, bawang, thyme, uyah, mrico putih, banyu, lan kentang. Kabeh bahan dilebokake ing panci banyu sing umob umob lan alon-alon direndhem udakara rong jam. Ing mburi masak, yen perlu, sing sethitik cornflour (cornstarch) pipis minangka slurry a karo banyu sitik bisa diudhek ing minangka pangrasa.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b "Whelan's Butchers". Dibukak ing 7 June 2016.
  2. a b "Eileen Aherne's recipe". Dibukak ing 7 June 2016.
  3. "skirt - Aistriúchán Gaeilge ar skirt (An Foclóir Nua Béarla-Gaeilge)". www.focloir.ie.
  4. "As Easy As "Pióg": How To Say Kinds of Pies in Irish".