Rievaulx Abbey

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Rievaulx Abbey

Rievaulx Abbey inggih punika dhuwur saking lembah kali ingkang gadhah makna kakiyatan lan wigatinipun monastisisme ing Inggris. Rievaulx Abbey inggih punika Cistercian ingkang paling ageng, gadhah kirang langkung 150 biksu.[1] Rievaulx Abbey dumunung ing lembah ingkang éndah lan nentremaken. Rievaulx (dipunucapaken "Ree-vohl") inggih punika Cistercian satunggal wihara ing lèripun Inggris lan runtuhanipun inggih punika ingkang dados atmosfer ing laladan punika. Rievaulx Abbas dipunmaknai dados katentreman lan katenangan gesang.

Sajarah Rievaulx Abbey[besut | besut sumber]

Ing taun 1132, St Bernardus saking Clairvaux ngaturi 12 biksu saking Clairvaux ing Perancis kagem murugi Wihara Rievaulx. Gréja no satunggal saking situs punika, dipunyasa c.1135 ing 1145, manawi model griya ibu ing Clairvaux lan dados pangiritipun fungsional wekdal.

Amargi prasaja, mila dados salah satunggalipun wihara ingkang paling sugih ing Inggris abad partengahan lan dados wihara ingkang no satunggal ing lèripun Cistercian. Rievaulx ing ngandhap Castle Helmsley, ingkang gadhah siti paling kathah kagem wihara.

Gladri[besut | besut sumber]

Profil Rievaulx Abbey[besut | besut sumber]

  1. Asma: Rievaulx Abbey
  2. Dumunung: 2 1 / 4 mil kulon Helmsley ing margi alit ing B1257 punika. OS Peta 100, ref SE 577849 Yorkshire, Inggris
  3. Agami: Kristen
  4. Urutan: Cistercian
  5. Kategori: Wihara
  6. Arsitektur: Gothic
  7. Status: Reruntuhan
  8. Koordinat: 54.257563 ° N, 1.116647 ° B (tingali ing Google Maps)[2]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ www.theheritagetrail.co.uk(dipuntingali tanggal 2 Oktober 2011)
  2. ^ www.sacred-destinations.com(dipuntingali tanggal 2 Oktober 2011)