Resminingdyah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Resminingdyah ya iku salah siji saka garwa ampeyan Paku Alam II kang cacah papat.[1] Resminingdyah asale saka Dhusun Trayu, Galur, Kulon Praga.[2] Sawise peputra RM. Saparja, Resminingdyah diparingake marang abdi dalem aran Mas Lurah Pancasuwarna sanajan ing tembe banjur pepisahan. Saka panggulawentah Pancasuwarna, RM. Saparja mengkone bisa jumeneng dadi Sri Paku Alam V.[1]

Resminingdyah disarekake ing sacedake Mesjid Trayu, Galur, Kulon Praga.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b Ratna,, Saktimulya, Sri. Naskah-naskah skriptorium Pakualaman : periode Paku Alam II, 1830-1858 (Cetakan pertama, Desember 2016 ed.). Jakarta. ISBN 9782855391991. OCLC 970396271.CS1 maint: extra punctuation (link)
  2. a b Wahyu Indro S, dkk (2015). Masjid Kagungan Dalem & Masjid Cagar Budaya Daerah Istimewa Yogyakarta. Yogyakarta: Dinas Kebudayaan Daerah Istimewa Yogyakarta. ISBN 9786022670766.