Ray Tomlinson

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Ray Tomlinson

Ray Tomlinson ya iku penemu layang-e (electronic mail).[1] Ray Tomlinson lair ing New York, taun 1941.[1] Tomlinson éntuk gelar dhoktor saka Massachussets Insatitute of Technology ing taun 1965.[1] Rong taun candhake dhèwèké nyambut gawé ing sawijining perusahaan tèknologi komputer.[1] Layang-e kang wiwitan dikirim déning Tomlinson ing taun 1971.[1] Nanging layang-e mung bisa dikirim panganggo komputer kang isih ana ing saarea.[1] Banjur dhèwèké gawé panemon anyar.[1] Dhèwèké bisa ngirim pesen ing bedha komputer lumantar internet kanthi nggunakake tanda @ kanggo pratandha mesin panarima.[1] Mula alamat layang-e dipastekake ngandhut symbol @.[1] Tuladhane ya iku asti_ilna@yahoo.com.[1] Alamat layang-e kaperang dadi rong bageyan tuladhane asti_daipena minangka alamat panganggo.[1] Dene yahoo.com minangkan situs penyedia layanan.[1]

Situs layang-e tugase ya iku ngirimake layang-e marang layang-e liyane.[2] Akeh-akehe layanan iki gratis, ora perlu bayar nalika ngirim utawa nampa layang.[2] Ngenani simbol @ iku inisiatif saka Tomlinson minangka penemu layang-e.[2] Tomlinson milih symbol @ amarga mirip karo hurup a, kang minangka hurup wiwitan saka tembung address kang artine alamat.[2] Tomlinson nemokake konsep layang-e nalika dhèwèké nyambut gawé minangka programmer ing sawijining perusahaan tèknologi komputer, lan nyiptakake program pengirim file kanthi aran Cypnet.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 217]
  2. ^ a b c d e (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 218]
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ray_Tomlinson&oldid=1092551"