Ranju lautan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Wangun ranju kontak Polen wz. 08/39. Tabung-tabung ing ndhuwur ranju kang mau déning Hertz horns, ya iku péranganing mekanisme panjeblugan.

Ranju lautan iku piranti panjebluk kang ana ing banyu, mligi ing sagara, kang ancasé kanggo njebugaké prau (kapal silem). Wangun mangkono iku ranju segara mékanismené ora kaya paledak jéro, ranju segara minangka ranju kang tumujuana ing tlatah/panggonan kang ana ing banyu uga bisa jeblug ing sajeroning kapal kang ana ing sacedhaké. Ranju segara bisa dimupangataké kanthi ofènsif déning panggonané kang ana ing cerak kapal musuh utawa ngunci ing sakiteré palabuhan uga kanthi dhéfènsif tumuju kanggo nglindungi kapal-kapal kang ana ing salah sawijiné tlatah kang ana ing segara utawa banyu.

Ranju segara bisa uga disebar saka kapal, kapal silam, montor mabur utawa dipasang ing manungsa utawa prajurit saka palabuhan. Ing peperangan rega salah sijiné ranju segara anéka rupa kurang luwih sewu dolas AS lan jinis kang canggih didol kathi rega jutaan dolas AS kang kalengkapan déning wangun cacahé sénsor sarta bisa némbakaké ing hulu njeblug minangka nganggo rokèt utawa torpédho.