Ranjau segara

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Wangun ranjau kontak Polandia wz. 08/39. Tabung-tabung ing ndhuwur ranjau kang kasebut déning Hertz horns, yaiku bagean saka mekanisme panjeblugan.

Ranjau segara iku wangun piranti paledak kang ana ing banyu kang utamaané ana ing segara tumuju kanggo ngeleburake /njebugake kapal(kapal selam). Wangun mengkana iku ranjau segara mekanismené ora kaya paledak jéro, ranjau segara minangka ranjau kang tumujuana ing tlatah/panggonan kang ana ing banyu uga bisa jeblug ing jroning kapal kang ana ing sacedaké. Ranjau segara bisa dimupangatake sacara ofensif déning panggonane kang ana ing cerak kapal musuh utawa ngunci ing sakubenge pelabuhan uga sacara defensif tumuju kanggo ngelindungi kapal-kapal kang ana ing salah sawijiné tlatah kang ana ing segara utawa banyu.

Ranjau segara bisa uga disebar saka kapal,kapal selam, motor mabur utawa dipasang ing manungsa utawa prajurit saka pelabuhan . Ing peperangan rega salah sijiné ranjau segara aneka rupa kurang luwih sewu dolas AS lan jinis kang canggih didol kathi rego jutaan dolas AS kang kalengkapan déning wangun cacahé sensor serta bisa nembakake ing hulu njeblug minangka nganggo roket utawa torpedo.


Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ranjau_segara&oldid=837437"