Ramiro Funes Mori

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ramiro Funes Mori
Funes Mori “Este River se parece a River”.jpg
Funes Mori ing taun 2014
Katerangan priangga
Jeneng dawa Funes Mori[1]
Tanggal lair (1991-03-05) 5 Maret 1991 (umur 28)[2]
Papan lair Mendoza, Argèntina
Dhuwur 1.86 m (6 ft 1 in)[3]
Posisi main Bèg
Katerangan klub
Tim saiki
Everton
Angka 25
Karir nom
2008 FC Dallas
2008–2011 River Plate
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2011–2015 River Plate 76 (7)
2015– Everton 51 (4)
Tim nasional
2015– Argentina 19 (1)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 18:28, 1 July 2017 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 18:28, 1 July 2017 (UTC)

José Ramiro Funes Mori (lair tanggal 5 Maret 1991) ya iku sawijining pemain bal-balan profésional Argèntina sing main minangka bèg ing klub bal-balan Liga Utama Inggris Everton F.C. lan tim nasional Argèntina. Dhèwèké main minangka bèg tengah nanging uga bisa dadi bèg kiwa.[4]

Awal urip[besut | besut sumber]

Funes Mori lair ing Mendoza, Argèntina. Dhèwèké émigrasi karo kulawargané saka Argèntina menyang Amérikah Sarékat ing taun 2001.[5] Bapake, Miguel, main bal-balan profésional ing Argèntina karo klub-klub kaya Independiente Rivadavia lan Club Atlético Argentino ing taun 1980-an. Ing taun 2008, Funes Mori gabung karo tim nom-noman FC Dallas sawisé kakangné menangaké kompetisi bakat Sueño MLS, nanging ngentèni kurang saka setahun pindah ing Argèntina.[6]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Squads for 2016/17 Premier League confirmed". Premier League. 1 September 2016. Dijupuk 31 January 2018. 
  2. Bretland, Elliott (24 August 2015). "Ramiro Funes Mori scouting report: Everton close in on Argentine with silky footwork, a header Tim Cahill would be proud of and a brother who won an American reality show". Daily Mail. Dijupuk 31 January 2018. 
  3. "Ramiro Funes Mori". premierleague.com. Dijupuk 17 January 2017. 
  4. Ramiro Funes Mori (dipunundhuh tanggal 31 Januari 2018)
  5. "Argentine's soccer move to Portugal could be a U.S. watershed". Yahoo Sports. 31 January 2018. 
  6. Dorrington, Nick (25 August 2015). "Ramiro Funes Mori will need time to shine for Everton in Premier League". ESPN FC. Dijupuk 31 January 2018.