Ragi mudde

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Ragi Mudde
RAGI MUDDE.JPG
Jeneng liyanéRagi Sangati, Ragi kali
AjanganLunch or Dinner
Panggonan asalIndia
Tlatah utawa prajaKarnataka, Andhra & Telangana, Tamilnadu
Hawa ajanganHot
Woworan pokokFinger millet
Buku masakan: Ragi Mudde  Médhia: Ragi Mudde
Ragi Mudde - Nati Koli saaru (panganan ayam kampung) minangka panganan tradisional Karnataka Selatan ing antarane para petani.

Ragi Mudde, Ragi Sangati utawa kali lan kanthi umum diarani 'Mudde' (sing tegese 'bongkahan') utawa 'Hittu' - yaiku tepung); minangka salah sawijining olahan panganan sing enak ing negara bagian Karnataka lan wilayah Rayalaseema ing Andhra Pradesh . [1] Umume misuwur karo masarakat deso Karnataka. Ing Tamil Nadu, utamane ing Western Tamil Nadu diarani Ragi Kali. Ragi mudde panganan utama ing Mandya, distrik Hassan Mysore Tumkur ing Karnataka. Variasi sing padha sing diarani Dhindo uga dipangan ing Timur Laut India, Nepal lan Bhutan.

  1. "Ragi Sangati". The Hindu (ing basa Inggris). 2008-06-21. ISSN 0971-751X. Dibukak ing 2016-03-25.