Rad Uni Éropah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Rad Uni Éropah (Inggris Council of the European Union) utawa kerep diarani Rad Para Menteri utawa namung Rad (Inggris Council) iku lembaga Uni Éropah nomer kaping telu saka pitung Lembaga Uni Éropah sing dipratélakaké sajeroning Prajanjèn Uni Éropah.[1] Lembaga iki péranganing lembaga lègislatif Uni Éropah sing kawujudaké saka rong kamar. Lembaga legistatif liyané ya iku Parlemèn Éropah. Rad Uni Éropah ngwakili pamaréntah èksekutif nagara-nagara anggota UE.[2] Lembaga iki markasé ana ing Gedhong Justus Lipsius ing Brussel, Bèlgi.

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]