Rad Uni Éropah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Rad Uni Éropa (Inggris Council of the European Union) utawa kerep diarani Rad Para Mantri utawa namung Rad (Inggris Council) iku lembaga Uni Éropa nomer kaping telu saka pitung Lembaga Uni Éropa sing dipratélakaké sajeroning Prajanjèn Uni Éropa.[1] Lembaga iki péranganing lembaga lègislatif Uni Éropa sing kawujudaké saka rong kamar. Lembaga legistatif liyané ya iku Parlemèn Éropa. Rad Uni Éropa ngwakili pamaréntah èksekutif nagara-nagara anggota UE.[2] Lembaga iki markasé ana ing Gedhong Justus Lipsius ing Brussel, Bèlgi.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=OJ:C:2016:202:TOC
  2. "Legislative power". European Parliament. Dibukak ing 2007-07-11.

Pranala njaba[besut | besut sumber]