Rødgrød

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Rødgrød
Rote Grütze mit Vanillesoße.JPG
Panggonan asalDenmark and Germany
Woworan pokokPotato starch, red summer berries, black cherries, sugar
Buku masakan: Rødgrød  Médhia: Rødgrød

Rødgrød ( Danish: [ˈʁœðˀˌkʁœðˀ] (pra=|Babagan swara iki ), Rote Grütze ( cara Jerman: [ˈʁoːtə ˈɡʁʏtsə]pra=|Babagan swara iki utawa Rode Grütt Low German: [ˈroʊdə ˈɡrʏt]pra=|Babagan swara iki ), tegese " grumbulan abang", yaiku salah sawijining jinis olahan sajian buah legi saka Denmark lan Jerman Lor . Jeneng sajian ing basa Denmark nduwe pirang-pirang elemen sing nggawe pengucapan Denmark dadi angel kanggo penutur non-pribumi, mula rødgrød med fløde (pra=|Babagan swara iki Ngenani wuni iki listen ), secara harfiah "bubur abang karo krim", minangka shibboleth sing umume digunakake wiwit awal taun 1900an. [1] [2]

Rote Grütze Jerman (style Gaya Hamburg ″ karo saus vanilla)

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Notes and Queries, April 4th, 1903, Volume XI, "Rödgröt med Flöde" on page 269.
  2. Brian Lennon: Passwords: Philology, Security, Authentication. Section on "rødgrød med fløde." Harvard University Press, 2018. ISBN 978-0674980761.