Rétrokor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Rétrokor ing Katedral Seville, Spanyol.

Ing jagat arsitèktur éklésiatik, rétrokor iku babagan samburiné altar dhuwur ing sawijining gréja utawa katedral sing kadhang-kala misahaké yasan gréja utawa katedral saka pérangan buriné kapèl. Babagan iki isiné kursi-kursi kanggo kor gréja.[1]

Contoné rétrokor ya iku sing ana ing Katedral Winchester sing diyasa antarané taun 1200 lan 1230 minangka dunungé sanggar pamujan Santo Swithun.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Retrochoir" (ing basa English). Merriam-Webster. 2015. Dibukak ing 8 September 2015. Definition of RETROCHOIR 1: the space left in a church behind the high altar or choir enclosure sometimes used as a chapel and occasionally containing a second choir enclosureCS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)

Pranala njaba[besut | besut sumber]