Rénda

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Rénda (saka basa Portugis: renda) iku kerawang (biku-biku) digawé saka bolah dirajut sing biasa dipasang ing pinggiran klambi, kain, bantal lan sapanunggalé.

Ana manéka jenis rénda:

  • Rénda dom: rénda sing digawé migunakaké bolah lan dom.
  • Cutwork: rénda sing digawé kanthi njupuk bolah saka kain sing ana.
  • Bobbin lace: rénda sing digawé mawa bobbin (sepul bolah) lan bantal.
  • Rénda rajut: rénda sing digawé kanthi rajutan.
  • Rénda kait: rénda sing digawé kanthi ngait.

Galeri[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rénda&oldid=829569"