Rénda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Rénda (saka basa Portugis: renda) iku kerawang (biku-biku) digawé saka bolah dirajut kang biyasa dipasang ing pinggiran klambi, kain, bantal lan sapanunggalé.

Ana manéka jinis rénda:

  • Rénda dom: rénda kang digawé migunakaké bolah lan dom.
  • Cutwork: rénda kang digawé kanthi njupuk bolah saka kain kang ana.
  • Bobbin lace: rénda kang digawé mawa bobbin (sepul bolah) lan bantal.
  • Rénda rajut: rénda kang digawé kanthi rajutan.
  • Rénda kait: rénda kang digawé kanthi ngait.

Galeri[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]