Pura Schönbrunn

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gladri Agung, Pura Schönbrunn, Wina.

Pura Schönbrunn (Jerman: Schloss Schönbrunn, pangucap cara Jerman: [ʃøːnˈbʁʊn]) iku tilas dalem sentana sing dienggoni nalika katiga, kapernah ing Wina, Ostenrik. Pura barok sing isiné ana 1.441 kamer iki minangka salah siji monumèn sujarah, budaya, lan arsitèktur sing ingaran wigati banget mungguh ing nagara iku. Kawit madyané dasawarsa 1950-an, yasan iki dadi papan dhemenané wisatawan. Sujarahé pura iki lan patamanané sing jembar lawasé ngancik 300 taun, minangka kaca benggala tumrap owah-gingsiring rasa, suka, lan ciptané ratu-ratuné Habsburg sing lumintu jumenengé.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]