Pura Golestan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pura Golestan
Edifice of the Sun (Shams ol Emareh)
Situs Warisan Donya UNESCO
Pernah Iran Edit this on Wikidata[1]
Paugeran i, ii, iii, iv[2]
Rujukan 1422
Koordhinat 35°40′47″N 51°25′13″E / 35.679722222222°N 51.420277777778°E / 35.679722222222; 51.420277777778
Prasasti 2013 (Sèsi ping 37)
Ing Bebaya  ()
Pura Golestan iku kapernah ing Iran
Pura Golestan
Pernahé Pura Golestan

Pura Golestan (Pèrsi: کاخ گلستان‎‎ – Kāx e Golestān) iku tilas komplèks radya duwèké wangsa Qajar ing kutha krajané Iran, Tèhran.

Minangka salah siji monumèn sujarah sing tuwa dhéwé ing kutha Tèhran, lan nduwèni status warisan donya,[3] Pura Golestan kalebu yasan radya sing duk nguni kapernah ing njeron bètèng akulit lendhut, citadhèl Tèhran. Ing njeron komplèks iku ana taman, manéka yasan radya, lan salumpuk kriya Iran lan bebana saka Éropah abad ping 18 lan 19.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]