Pura Golestan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sana Warisan Donya UNESCO
Pura Golestan
Janeng ing Pratélan Warisan Donya
Edifice of the Sun (Shams ol Emareh)
JinisCultural
Wewatoni, ii, iii, iv
Rujukan1422
Tlatah UNESCOAsiah-Pasifik
Sujarah prasasti
Prasasti2013 (Sési ping 37)

Pura Golestan (Pèrsi: کاخ گلستان‎‎ – Kāx e Golestān) iku tilas komplèks radya duwèké wangsa Qajar ing kutha krajané Iran, Tèhran.

Minangka salah siji monumèn sujarah sing tuwa dhéwé ing kutha Tèhran, lan nduwèni status warisan donya,[1] Pura Golestan kalebu yasan radya sing duk nguni kapernah ing njeron bètèng akulit lendhut, citadhèl Tèhran. Ing njeron komplèks iku ana taman, manéka yasan radya, lan salumpuk kriya Iran lan bebana saka Éropah abad ping 18 lan 19.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b "Golestan Palace - UNESCO World Heritage Centre". Whc.unesco.org. 2013-06-23. Dijupuk 2017-01-02. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]