Pulo Sangéang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Pulo Sangeang ya iku pulo kang mapan ana ing sisih timur laut udakawis 7 km saka Pulo Sumbawa. Amabane pulo iki kurang luwih 152 km2. Sangeang merupakapunika kalebu jinis pulo vulkanik aktif, sing duwé gunung api dhuwuré 1.981 mèter. Gunung iki tau njeblug rikala taun 1949 lan aktif manèh ing wulan Juni 2009. Pulo iki kalebu wewengkon Kabupatèn Bima, Nusa Tenggara Barat, Indonesia.