Pulo Biawak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Biawak
Biawak.JPG
Citra satelit Pulo Biawak
Géografi
PernahAsia Tenggara
Koordhinat5°55′34″S 108°22′48″E / 5.926142°S 108.379898°E / -5.926142; 108.379898
KapuloanKapuloan Sunda Besar
Administrasi
Indonésia
Dhémografi
Cacah jiwa0 (2005)
Golongan ètnikJawa

Pulo Biawak utawa Pulo Rakit ya iku pulo kang dumunung ana ing Segara Jawa ing Kabupatèn Indramayu Jawa Kulon. Pulo Biawak kang dumunung ana ing sisih lir samenanjung Indramayu kurang luwih 40 kilomèter saka pasisir lor Indramayu,[1] kang kanthi administratif kagolong sajeroning wewengkon kacamatan Indramayu, Kabupatèn Indramayu.

Kapuloan Biawak, kapengker dumadi telu pulo,[2] ya iku:

Pariwisata[besut | besut sumber]

Pulo biayawak ya iku dadi sakah sijiné tlatah pariwisata kang éndah uga duwé kaanan kang isih alami..[1]

Khanan daratan kang duwé amba 120 hektar kang duwé tuwuhan bakau kanggo njegah erois.[1] Jeneng kapuloan kang dijupuk saka kéwan biawak kang urip ana ing kapuloan.[3]

Pulo Biawak[besut | besut sumber]

Jeneng pulo mau ya iku Pulo Rakit, déning pamaréntah Pemkab Indramayu diwènèhake jeneng Pulo Biawak amarga ing pulo iki akèh ditemoni kéwan alas ya iku biawak (Varanus salvator). Kéwan kang kagolong langka lan unik karan urip ana ing banyu asin.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c Situs liburan.info.
  2. Situs http://wiralodra.com/2010/07/wisata-pulau-biawak-indramayu/
  3. Situs detik travel. Pulo Eksotis tlatah urip Biawak.