Psikomètrika

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Psikomètrika iku babagan sing magepokan karo téyori lan tèknik sajeroning pangukuran pendhidhikan lan psikologis, nyakup pangukuran kawruh, kamampuan, sikap, lan sipat kapribadèn. Babagan iki mliginé nyinaoni prabédan antar individu lan antar golongan.

Panelitèné mliginé tumrap:

  • Gawé piranti lan prosedur pangukuran, lan
  • Pangembangan lan panyampurnan pendekatan téoretis marang pangukuran.


Cithakan:Psikologi-stub