Psikokinesis

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Stanisława Tomczyk meragakaké Makro-PK dikendalikaké hipnosis déning Julian Ochorowicz.

Psikokinesis (saka basa Yunani ψυχή, "psyche", artiné pikiran, jiwa, ati, utawa napas; lan κίνησις, "kinesis", brarti gerak, gerakan; harfiah "pikiran-gerakan"), ya iku kamampuan manipulasi objek fisik namung modal pikiran. Objek iku isa kayata benda utawa awak dimanipulasi saka jarak kang adoh. Salah sijiné bentuké ya iku psikokinetik metal-bending, yakuuwi efek psikokinetik marang benda-benda logam kayata kunci, sendok, peso utawa sajinisé.

Meski biasané fenomena psikokinesis iki sadhurungé wis direncanakaké. Nanging ana uga fenomena psikokinesis kang kadadian tanpa siap-siap. Miturut para ahli parapsikologi, manawa ana kadadean kang bebayani utawa gawé wedi lan mretegan banget, awak bisa ngetokaké daya psikokinetik. Misalé kaya mecahaké kaca nalika kewéden. Kuwi mau kasil saka daya psikokinetik kang metu saka awaké dhewe.[1]

Klasifikasi psikokinesis[sunting | besut sumber]

Eksperimen Mikro-PK kang dilakukaké ning Universitas Northampton.

Biasané para ahli parapsikologi mbedakaké ilmu psikokinesis ana rong jinis, ya iku psikokinesis-makro lan psikokinesis-mikro. Psikokines-makro

ya iku kang kadadiané bisa diweruhi kanthi cara langsung. Kayata misalé ning pertunjukan televisi ana wong kang bisa sanggup mlengkungaké sendok, ngangkat benda iku ning awang-awang, utawa kebal déning sanjata kang lancip. Ananging Psikokinesis-mikro kadadeané ora bisa titeni migunakaké mata biasa. Perlu anané metode statistik tartemtu supaya bisa meruhi kadadean iku. Kayata ning kategori mikro ya iku pangobatan jarak adoh[1]

Pranala Njaba[sunting | besut sumber]

Cathetan Suku[sunting | besut sumber]

Cithakan:Parapsikologi

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Psikokinesis&oldid=1054668"