Psikokinesis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Stanisława Tomczyk meragakaké Makro-PK dikendalikaké hipnosis déning Julian Ochorowicz.

Psikokinesis (saka basa Yunani ψυχή, "psyche", artiné pikiran, jiwa, ati, utawa napas; lan κίνησις, "kinesis", brarti obah, obahan; harfiah "pikiran-obahan"), ya iku kamampuan manipulasi objek fisik namung modal pikiran. Objek iku bisa kaya ta bandha utawa awak dimanipulasi saka jarak kang adoh. Salah sijiné bentuké ya iku psikokinetik metal-bending, yakuuwi efek psikokinetik marang bandha-bandha logam kaya ta kunci, sendok, peso utawa sajinisé.

Meski biyasané fenomena psikokinesis iki sadhurungé wis direncanakaké. Nanging ana uga fenomena psikokinesis kang kadadian tanpa siyap-siyap. Miturut para ahli parapsikologi, manawa ana kadadéan kang bebayani utawa gawé wedi lan mretegan banget, awak bisa ngetokaké daya psikokinetik. Misalé kaya mecahaké kaca nalika kewéden. Kuwi mau kasil saka daya psikokinetik kang metu saka awaké dhéwé.[1]

Klasifikasi psikokinesis[besut | besut sumber]

Eksperimen Mikro-PK kang dilakukaké ning Universitas Northampton.

Lumrahé para ahli parapsikologi mbedakaké ngèlmu psikokinesis ana rong jinis, ya iku psikokinesis-makro lan psikokinesis-mikro. Psikokines-makro

ya iku kang kadadiané bisa diweruhi kanthi cara langsung. Kayata misalé ning pertunjukan télévisi ana wong kang bisa sanggup mlengkungaké sendok, ngangkat bandha iku ning awang-awang, utawa kebal déning sanjata kang lancip. Ananging Psikokinesis-mikro kadadeané ora bisa titeni migunakaké mata biyasa. Perlu anané métodhe statistik tartemtu supaya bisa meruhi kadadéan iku. Kayata ning kategori mikro ya iku pangobatan jarak adoh[1]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Cithakan:Parapsikologi