Projéct Pop

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Project Pop

Projéct Pop inggih punika group musik Indonesia ingkang wonten 7 tiyang inggih punika Kartika Rachel Panggabean (Tika), Djoni Permanto (Udjo), Hermann Josis Mokallu (Yosi), Gumilar Nurohman (Gugum), Hilman Mutasi (Hilman), Muhammad Fachroni (Oon), lan W Rudi Astadi (Odie). Kelompok punika dipunwiwiti saking kelompok seni saking Fakultas Sastra Universitas Padjajaran lan Fakultas Ilmu Sosial & Pulitik Universitas Katholik Parahyangan. Kalih fakultas Universitas punika damel kelompok kang gadhah asma PADHYANGAN ingkang dipunpendhet saking singkatan Universitas kekalih. Misi saking Projéct Pop piyambak inggih punika, dadosaken badan usaha ingkang profésional kanggé dadosaken market leader ing babagan hiburan, khusuipun komedi ing donya hiburan punika.[1]

Karir Saking Projéct Pop[besut | besut sumber]

Projéct Pop piyambak inggih punika génerasi saking Project-P saking Bandung. Ing taun satunggal debut Project Pop damel album ingkang gadhah asma “Lumpia Vs Bakpia” ing taun 1996. Album saking Project Pop inggih punika:

  1. Lumpia Vs Bakpia (1996)
  2. Tu Wa Ga Pat (2000) ing album punika Hilman sampun medal saking Projéct Pop
  3. Bli Dong Plis (2001) kalih hits” jangan piki piki”
  4. PopOk (2003) kalih hits “Dangdut Is The Music of My Country” ingkang saged dadosaken penghargaan double platinum
  5. Pop Circus (2005) kalih hits “Jangan Ganggu Banci” ingkang dados Video Clip of The Year ing penghargaan MTV Musik
  6. Six A Six (2007)
  7. Lan sapanunggalipun.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. selebriti.kapanlagi.com(dipuntingali tanggal 24 Agustus 2011)
  2. www.indonesiantunes.com(dipuntingali tanggal 24 Agustus 2011)