Processor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Diagram blok prasaja salah sijiné CPU.

Processor kerep uga sinebut utek lan pusat kendali komputer kang dijurung déning komponèn liyané. Processor ya iku salah sijiné IC kang ngontrol sekabehane sistem komputer lan digunakaké minangka pusat utawa utek saka komputer kang fungsine kanggo nglakokaké perhitungan lan nglakokaké tugas. Processor manggon ana ing [[socket kang disediakake déning motherboard, lan bisa diganti déning pocessor liyané kang pas karo socket kang ana ing motherboard. Salah sijiné kang paling prabawa kanggo kecepetan komputer ya iku saka jinis lan kapasitas processor. IC ya iku wujud komponèn dhasar kang kasusun saka resistor, transisitor lan sakpinunggale, IC uga salah sijiné komponèn kang digunakaké minangka utek perangkat-perangkat elektronik. Ing komputer, Ic kang digunakaké ya iku microprocessor, contoné ya iku microprocessor kang ana ing Intel pentium 4.[1]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. [1], Kaunduh 22/10/12.