Prince (juru musik)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Prince Rogers Nelson (7 Juni 1958 – 21 April 2016), kondhang ajejuluk Prince, ya iku juru nyanyi Amérika, juru nulis lagu, juru main sarwa piranti musik, juru gawé rekaman, lan juru paraga. Dhèwèké uga ingaran juru inopasi ing babagan musik lan misuwur awit karya-karya éklétiké, ayunan panggungé sing gebyar-gebyar, agemané lan dandanané sing ngebrèh, lan antaraning bawané sing amba. Musiké nggabungaké warna-warna gagrag kaya déné pung, rog, R&B, sul, sikédhélia, lan pop. Dhèwèké uga wis kasil ngedol punjul 100 yuta rekaman ing saindenging donya, mula ingaran salah siji juru seni paling payu ing salawasing jaman.[1] Dhèwèké menang pitung Bebungah Grammy,[2] siji Bebungah Jagad Kencana,[3] lan siji Bebungah Akadhemi.[4] Dhèwèké kapilih lumebu ing Rock and Roll Hall of Fame taun 2004 minangka taun kapisan pepantesané.[5] Rolling Stone njajar Prince ing urutan 27 sajeroning pratélaning 100 Juru Seni Paling Gedhé ing Salawasing Jaman.[6]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Misani (April 12, 2011). "Prince Brings Early Valentine's Day Gift to NYC". New York Amsterdam News. Dijupuk June 19, 2012. 
  2. "Grammy search database". National Academy of Recording Arts and Sciences. Dijupuk February 27, 2010. 
  3. "Golden Globe Awards". goldenglobes.org. Dijupuk February 27, 2010. 
  4. "Nominees & Winners for the 57th Academy Awards". Academy of Motion Picture Arts and Sciences. Dijupuk February 27, 2010. 
  5. "Tavis Smiley". pbs.org. April 27, 2009. 
  6. Thompson, Ahmir (March 24, 2004). "100 Greatest Artists". Rolling Stone.