Prawiradirja III

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Raden Rangga Prawiradirja III ya iku bupati Madiun 1796-1810, putu saka Mas Rangga Wirasentika.[1] Prawiradirja III dhaup karo putri Sultan Hamengkubuwana II kang aran Maduretna. Ing wusanane, Prawiradirja III kang dianggep kerep gawe prakara karo Walanda milih kraman lan madegake kraton ing Maospati. Saradhadhu Walanda kang diutus kanggo numpes bisa mungkasi prakara kanthi patine Prawiradirja III ing pinggir Bengawan Sala, 17 Desember 1810.[2] Jisime banjur digawa menyang Ngayogyakarta lan dikubur ing Kuburan Banyusumurup nanging ing taun 1957 dipindhah menyang Magetan.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. 1948-, Carey, Peter (Peter B.R.),; M., Udiani, Christina; (Jakarta), Koninklijk Instituut voor Taal-, Land-, en Volkenkunde (KITLV) (2011). Kuasa ramalan Pangeran Diponegoro dan akhir tatanan lama di Jawa, 1785-1855 / Jilid 1. Jakarta: KITLV-Jakarta. ISBN 9789799103932. OCLC 781656725.CS1 maint: extra punctuation (link) CS1 maint: numeric names: authors list (link)
  2. R.,, Carey, P. B.; Bambang,, Murtianto,; Gramedia, PT. Takdir : riwayat Pangeran Diponogoro, 1785-1855. Jakarta. ISBN 9789797097998. OCLC 883389465.CS1 maint: extra punctuation (link)
  3. "Awan Gelap dan Kilatan Petir Iringi Pemindahan Makam Raden Ronggo Prawirodirdjo III - Tribun Jogja". Tribun Jogja (in Indonesia). Retrieved 2018-03-20.