Pratandha jempol

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Biksu Buddha menehi tandha jempol umum babagan persetujuan

Sinyal jempol, biasane diandharake minangka salah sawijining jinis jempol utawa jempol-mudhun, yaiku gerakan tangan umum sing diraih dening tinju tertutup sing ditahan kanthi jempol sing diunggahake munggah utawa mudhun kanggo disetujoni utawa ora disetujoni. Gerakan kasebut wis dadi kiasan ing basa Inggris: "The audience gave the movie the thumbs-up" means that the audience approved of the movie , preduli apa sadurunge nggawe isyarat kasebut.

Sopir truk sing menehi tandha jempol ing Inggris, 1940
Wong Somalia menehi loro jempol (karo tangan loro)
Sikap jempol khas hitchhiker
Jempol ing Facebook, tegese "kaya"