Prasasti Wihara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Prasasti Wihara I lan II
Abahan Watu andhésit
Tulisan Aksara lan basa Jawa Kuna
Diyasa 872 M
Panemon Plèrèd, Bantul
Panyimpenan Balai Pelestarian Cagar Budaya Yogyakarta
Régistrasi BG 323 (Wihara I) lan BG 774 (Wihara II)

Prasasti Wihara ya iku rong prasasti andhésit sing ditemu ing Plèrèd Bantul. Prasasti Wihara I tinemu ing taun 1979, déné Prasasti Wihara II ditemoaké ing taun 1985. Basa lan aksara kang ana ing prasasti iki ya iku basa lan aksara Jawa Kuna. Candra sengkalané rong prasasti iki padha, ya iku Agustus/Sèptèmber 872 M. Rong prasasti iki disimpen ing Balai Pelestarian Cagar Budaya Yogyakarta mawa régistrasi BG 323 (Wihara I)[1] lan BG 774 (Wihara II).[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  • Pramastuti, Herni, ed. (2007). Pusaka Aksara Yogyakarta. Yogyakarta: Balai Pelestarian Peninggalan Purbakala Yogyakarta. ISBN 978-979-16428-2-8.