Prasasti Ambetra

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Prasasti Ambĕtra punika satunggiling prasasti saking jaman Majapahit. Seratan wonten ing tembaga punika kolèksinipun Museum Nasional kanthi nomer inventaris E.72 lan namung wonten satunggal lèmpèng

Alihaksara dhiplomatis[besut | besut sumber]

  1. // surat-saṅ-ãryya mahãsenapati. sama hiriṅ lawan sira saṅ-ãryya satyawitarmma. prãptahe sira parawaṅśa sa luraḥ wetani truṅ
  1. makãdi sira ken cacan[1] iṅ karaḥ. wruhanira yenana handikanira talãmpakanira pãduka bhaṭãra riṅ wĕṅkĕr. de nira samasãnak iṅ ambĕ
  2. tra. sumãmbĕtra. luputiṅ palawaṅ. papasaran harik puriḥ saprakara. hamiti. aśiraḥ. 7.[2] iku ta wruhanira parawaṅśa sa luraḥ wetani
  3. truṅ. inaṅ utusana[3] nãmpak palawan. papasaran. i śaka 1295[4] // tulisira pañji guṇãdhikãra tulisira pañji sorã dhikara //

Ib 1. tulisira liman//

  1. pamaosan déning Machi Suhadi wonten ing disertasi Tanah Sima dalam Masarakat Majapahit, cacan dipunkorèksi dados cacad.
  2. ibid. déning Suhadi, angka "7" dipunwaos "5" kanthi alesan aksaranipun
  3. ibid. dipunwaos déning Suhadi dados "ika ṅutusana"
  4. ibid. angka "9" dipunwaos Suhadi dados "8"