Poliandri

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Dèwi Drupadi ing siji lukisan India karo limang garwané; para Pandhawa

Poliandri iku siji rupa poligami ing ngendi sing nglakoni iku wong wadon. Dadi tegesé ya iku wong wadon sing nduwé bojo lanang punjul siji. Conto misuwur poliandri iku kasus Dèwi Drupadi sajeroning wiracarita Mahabharata ing vèrsi asliné. Ing Tanah Jawa jaman mutakir, Dèwi Drupadi namung ditepungi minangka garwané Prabu Puntadéwa.

Saka 1.231 masarakat sing dipratélakaké ing 1980 Ethnographic Atlas, 186 tinemu minangka monogam, 453 iku kadhangkala poligin, 588 kerepé poligin lan 4 iku ndarbèni kasus poliandri.[1] Dadi poliandri iku kalebu langka.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. Ethnographic Atlas Codebook derived from George P. Murdock’s Ethnographic Atlas recording the marital composition of 1,231 societies from 1960 to 1980.