Pok Pia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Pok pia inggih punika satunggaling jinis kuwé ingkang tipis saking glepung trigu ingkang dipun-goreng. Wujudipun pok pia punika béda-béda ing saben papan. Padatanipun pok pia punika raosipun legi, nanging wonten ugi ingkang mawi rasa asin gumantung kaliyan caranipun ngraosaken. Pok pia punika kalebet Basa Hokkian amargi dhaharan punika umum dipun-ginakaken wonten ing masyarakat Tionghoa wonten ing Asia Tenggara.

Sajarah[besut | besut sumber]

Miturut Reay Tanahil, panyerat buku "Food in History", pok pia punika sapisan dipundamel lan wiwit dipundhahar déning masayarakat Cina wonten ing abad kaling pitu, ing masa pamarentahan Dinasti Tang, Cina.

Pranala njawi[besut | besut sumber]