Plexus brachialis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Cithakan:Infobox nerve Plexus brachialis inggih punika anyaman (Latin: plexus) serat saraf ingkang mlampah saking balung belakang C5-T1, lajéng ngélampahi pérangan leher lan ketiak, lan pungkasaning ing sédaya léngan (inggil lan ngandap). Serabut saraf ingkang wonten badhé dipundistribusiakén ing pintén-pintén pérangan léngan. Anterior divisi saking sumsum balung nerves pasokan antero-lateral péranganing batang, lan anggota badan; punika kanggé sébagian aéeng saking posterior divisi.[1] Der pleksus brachialis sorgt mati motorische innervation der schultermuskulatur sowie mati motorische und innervation ingkang mlebet akal des lengan und der asta.[2]

Gambar:Brachial plexus.JPG
Plexus Brachialis
Anatomical illustration of the brachial plexus with areas of roots, trunks, divisions and cords marked. Clicking on names of branches will link to their Wikipedia entry.

Anatomi[besut | besut sumber]

Plexus brachialis dipunwiwiti saking gangsal rami ventral saking saraf spinal. Rami (tunggal: ramus ingkang "akar") badhé gayut mbentuk 3 trunkus inggih punika: trunkus superior (C5 dan C6), trunkus inferior (C7) lan trunkus medialis (C8 dan T1).

Diagrammatic representation of the brachial plexus using colour to illustrate the contributions of each nerve root to the branches
The brachial plexus, including all branches of the C5-L1 ventral primary rami. Includes mnemonics for learning the plexus' connections and branches.
Mind map showing branches of brachial plexus

Saben trunkus badhé bercabang mbentuk kalih divisi inggih punika divisi anterior lan divisi posterior. Enem divisi ingkang wonten badhé kembali nyatu lan mbentuk fasciculus. Saben fasciculus dipunparingi asma jumbuh kaliyan panggènipun kaliyan arteri axillaris.

  • Fasciculus posterior dumadi saking tiga divisi posterior saben trunkus.
  • Fasciculus lateralis dumadi saking divisi anterior trunkus anterior lan medalis.
  • Fasciculus medalis inggih punika kalajengan saking trunkus inferior.

Cabang-cabang plexus brachialis[besut | besut sumber]

3 Cabang saking ramus[besut | besut sumber]

  1. Nervus dorsalis scapulae
  2. Nervus ing subclavius
  3. Nervus thoracicus longus

1 Cabang saking trunkus[besut | besut sumber]

  1. Nervus suprascapularis

3 Cabang saking fasciculus lateralis[besut | besut sumber]

  1. Nervus pectoralis lateralis
  2. Nervus musculocutaneus
  3. Cabang lateral nervus medianus
    • maringi cabang C5, C6, C7 kanggé nervus medianus.

5 Cabang saking fasciculus posterior[besut | besut sumber]

  1. Nervus subscapularis superior
  2. Nervus thoracodorsalis
  3. Otot sibscapularis superior
  4. Nervus axillaris
  5. Nervus radialis

5 Cabang saking fasciculus medialis[besut | besut sumber]

  1. Nervus pectoralis medialis
  2. Cabang medial nervus medianus
  3. Nervus cutaneus brachii medialis
    • mempersarafi kulit sisih medial lengan inggil.
  4. Nervus cutaneus antebrachii medialis
    • mempersarafi kulit sisih medial lengan ngandap.
  5. Nervus ulnaris
    • mempersarafi setunggaal setengah otot fleksor lengan ngandap lan otot-otot alit tangan, lan kulit asta ing pérangan medial.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Ndelengen Uga[besut | besut sumber]