Pitulung:Kepèkan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa


Kepèkan Wikipédia

Bisa didèkèk ing ngendi-ngendi sajeroning tèks       
Wedharan Sing panjenengan tik Sing panjenengan éntukaké
Miring, kandel, lan leloroné

''Miring'', '''kandel''', lan '''''leloroné'''''

Miring, kandel, lan leloroné

Pranala menyang kaca liya
wacaa Pitulung:Pranala interwikimédia kanggo nggayutaké menyang proyèk-proyèk sababon

[[omah]]
[[omah]]é

omah
omahé

"Pipa" pranala kanggo ngowahi tèksé pranala

[[Taksonomi (biologi)|Taksonomi]]

Taksonomi

Pranala menyang pérangané kaca

[[Ringgit tiyang#Tuwuh-rembakanipun]]
[[Ringgit tiyang#Tuwuh-rembakanipun|tuwuh-rembakanipun ringgit tiyang]]

Ringgit tiyang#Tuwuh-rembakanipun
tuwuh-rembakanipun ringgit tiyang

Pranala abang
nggayutaké menyang kaca sing durung ana bakal otomatis metu werna abang. Pranala abang ing artikel nuduhaké kaca-kaca alihan utawa wigati sing dipéngini.

[[Conto pranala abang]]

Conto pranala abang

Rujukan lan cathetan sikil (panganggoné pisanan ing kaca ora kudu "pisanan" ing tèks)
sumber-sumber ing sawijining artikel bakal muncul ing papané cithakan {{reflist}} didèkèk, adaté ing ngisoré anak-sirah tataran 2 (deleng ngisor) ing pérangan ngisor kaca; tèks ing antarané {{}} mujudaké cithakan
Sugeng énjang,<ref name="LoC">[http://www.loc.gov/about/ Library of Congress]</ref> Wong Sadonya.<ref>http://www.w3.org/</ref>

Rujukan: {{reflist}}

Sugeng énjang,[1] Wong Sadonya.[2]

Rujukan:

Rujukan lan cathetan sikil (yèn rujukan wutuh wis digawé kaya conto ing ndhuwur, sabanjuré ora perlu gawé rujukan wutuh manèh amarga bisa njalari rusak yèn rujukan wutuh digawé punjul saka siji)
Sugeng siyang manèh,<ref name="LoC" />
Napakasmani
tapak asmani tulisané panjenengan nalika macak nulis ing kaca parembugan

~~~~

aja napakasmani artikel, nanging kaca parembugan waé

Jeneng panganggo (parembugan) 06.31, 21 Januari 2018 (UTC)

Situs jaringan lumrah

http://www.wikipedia.org

http://www.wikipedia.org

Nggawé situs jaringané dadi pranala

[http://www.wikipedia.org]

[1]

Nggawé pranala lan jenengi situs jaringané

[http://www.wikipedia.org Wikipédia]

Wikipédia

Nyorèk wangsulan ing kaca parembugané panjenengan
kanggo nuduhaké yèn wangsulané panjenengan sing sadurungé wis ora kanggo

<s>Topik iki ora [[WP:N|layak]].</s>

Topik iki ora layak.

Nggaris ngisori tèksé panjenengan

<u>Topik iki layak</u>

Topik iki layak

Ndhelikaké tèks mligi kanggo juru besut (editor)
pasarujukan (consensus) iku cara kanggo ngrampungaké samubarang prakara
Majang gambar
kanggo ngunggah, wacaa panuntuning ngunggah gambar

[[File:Danau_Tamblingan.jpg|thumb|Katerangan gambar]]

Katerangan gambar
Cithakan:Butuh sitiran
salah siji saka manéka werna cithakan kanggo reresik

Katerangan iki bener.{{butuh sitiran}}

Katerangan iki bener.[butuh sitiran]

Nambahaké kaca menyang kategori [[Kategori:Jeneng kategori]]

dèkèk ing pérangan ngisor kaca
munculaké "Jeneng kategori" ing sawijining wilah ing pérangan ngisor kaca nalika kacané disimpen utawa digawé pratuduh
Nggayutaké menyang kategori utawa barkas
[[:Kategori:Jeneng kategori]]
[[:File:Jeneng barkas]]

Kategori:Informasi dhasar ngenani Wikipédia
File:Conto.jpg


Bisa didèkèk mung ing wiwitané larik    
Wedharan Sing panjenengan tik Sing panjenengan éntukaké
Ngalihaké menyang kaca liya
alihan kudu didèkèk ing larik pisanan kawitané kaca

#ALIH [[Kaca paran]]

Redirect arrow without text.svg Kaca paran

Ngalihaké menyang pérangané kaca liya

#ALIH [[Kaca paran#PéranganSiji]]

Redirect arrow without text.svg Kaca paran#PéranganSiji

Sirahing pérangan
Pratélan Isi bakal otomatis muncul yèn ana patang sirah (heading) sing dipasang ing sawijining artikel.

==Tataran 2==
===Tataran 3===
====Tataran 4====
=====Tataran 5=====
======Tataran 6======

aja nganggo  =Tataran 1=  amarga kanggo sesirahé kaca

Tataran 2

Tataran 3

Tataran 4

Tataran 5
Tataran 6
Pratélan pélor

* Siji
* Loro
** Loro komah siji
* Tiga

  • Siji
  • Loro
    • Loro komah siji
  • Tiga
Pratélan angka

# Siji
# Loro
## Loro komah siji
# Tiga

  1. Siji
  2. Loro
    1. Loro komah siji
  3. Tiga
Nggawé indhèn ing tèks
indhèn kanggo nalika mangsuli ing kaca parembugan, supaya gampang anggoné ngetutaké pacelathon.
Yèn wis nganti dawa indhèné, nanging arep mbacutaké rembugan, cithakan odhèn {{Outdent|n}} (Cithakan:Outdent) bisa dienggo kanggo mbalèkaké paragraf menyang margin kiwa.

ora ana indhèn (normal)
:indhèn siji
::indhèn loro
:::indhèn telu
::::indhèn papat
{{Outdent|4}} bali menyang margin kiwa

ora ana indhèn (normal)

indhèn siji
indhèn loro
indhèn telu
indhèn papat

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── bali menyang margin kiwa

Cithakan Rikat


Uga delengen

Rujukan ringkes sintaksis wiki (undhuh PDF)