Pistul paku

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pistul paku mawa tenaga pneumatik sing lagi dienggo

Pistul paku iku sawijining piranti kanggo nancebaké utawa masang paku ing kayu utawa barang liyané. Lumrahé pistul paku iki tenagané mawa udara sing dikomprès, elektromagnetisme, gas sing gampang kobong kaya déné butan utawa propan, utawa mesiyu sithik kanggo piranti sing sing mawa tenaga bubuk. Pistul paku iku wis akèh ngganti fungsiné palu ing Amérikah Sarékat.

Sing kapisan nyiptakaké pistul paku iku Morris Pynoos, sawijining insinyur sipil, kanggo olèhé nyambut gawé nggarap Hughes H-4 Hercules rancangané Howard Hughes. Lapisan fuselase kayu dipaku bebarengan lan dilèm, sawisé iku banjur paku-pakuné dicabuti manèh.

Pistul paku kapisan nganggo tekanan udara lan dilansir ing pasaran taun 1950 kanggo nggawé wong yasa alas jubin lan ngisoré jubin luwih gampang. Mawa pistul paku awal, wong sing nganggo pistul paku bisa nancebaké paku 40-60 wiji samenit. Kapasitasé ana 400-600 paku.