Menyang kontèn

Pinnekjøtt

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Pinnekjøtt nganggo rutabaga purée, kentang lan sosis

Pinnekjøtt ( Pangucap cara Nurwègen: [ˈpɪ̀nːəˌçœt] ) minangka salah sawijining olahan sajian nedha bengi panganan utama Nurwègen adhedhasar tulang rusuk domba. Pinnekjøtt minangka sajian perayaan sing khas ing Nurwègen Kulon lan Lor, lan uga entuk popularitas ing wilayah liyane. Panganan iki umume digandhengake karo perayaan Natal lan asring dipasangkan karo rutabaga murni, sosis lan kentang, disajekake bir lan akevitt .[1]

Referensi[besut | besut sumber]